30% Povrat novca

Republika Srpska je republika razvoja, koja strastveno i posvećeno razvija svoju audio-vizuelnu industriju, ali i vaše projekte. Stoga nudimo podsticajna sredstva koja se dodjeljuju u iznosu od 30% ukupnih troškova potrošenih u Republici Srpskoj onima koji ispunjavaju uslove.

Jedan od uslova koji treba da ispuni investitor je da u svrhu proizvodnje audio-vizuelnog djela u budžetu produkcije namijeni sredstva za realizaciju projekta u Republici Srpskoj u iznosu većem od minimalnih

sredstava za konkretan projekat:

  • za igrani film, dokumentarno-igrani i TV film: 500.000 KM,
  • za TV seriju: 200.000 KM, po epizodi,
  • za animiranu seriju: 150.000 KM,
  • za dugometražni animirani film, audio i/ili vizuelnu postprodukciju audio-vizuelnog djela: 150.000 KM,
  • za namjenski film: 300.000 KM,
  • za dokumentarni film i dokumentarni TV program: 50.000 KM,
  • za kratki animirani film: 50.000 KM.

Pravo na novčanu naknadu za dio sredstava utrošenih u produkciju filma može da stekne producent za audio-vizuelna djela koja su u formatu dugometražnog igranog filma, TV filma, TV serije, animiranog filma i animirane serije, postprodukcije audio-vizuelnog djela, namjenskog filma, dugometražnog dokumentarnog filma i dokumentarnog TV programa.

 

Uredbu o uslovima i postupku dodjele podsticajnih sredstava investitoru koji u Republici Srpskoj proizvodi audio-vizuelno djelo možete preuzeti ovde.

Audio-vizuelni centar Republike Srpske

Filmska umjetnost je profesija u kojoj se mora sarađivati, to svi znamo. Jednostavno, da bi stvari funkcionisale, potrebni su vam dobri saradnici. Tu na scenu stupamo mi – Javna ustanova Audio-vizuelni centar Republike Srpske. To jeste dugo ime, ali mi radimo mnogo stvari. Idemo u inostranstvo i promovišemo domaće filmove, a strane filmove promovišemo ovdje, kod nas. Obrazujemo, čuvamo, podstičemo. Ali, ono što je najvažnije – mi razvijamo. Razvijamo projekte, filmove i partnerstva, povezujemo vas – tamo, sa nama – ovdje. Povezujemo vas sa našim lokacijama, našim filmskim radnicima i našim povoljnim uslovima za inostranu filmsku produkciju i koprodukciju, uslovima na kojima smo vrijedno radili. Dakle, pošto smo svi u profesiji u kojoj se sarađuje – hajde da sarađujemo!

c
Snimanje filmova
c
prezentacije
c
produkcija
c
festivali

Audio-vizuelni centar Republike Srpske | Sva prava zadržana