Hajde da razgovaramo kao producent sa producentom

Pozdrav, hajde da razgovaramo kao producent sa producentom. Hajde da se bavimo činjenicama. Republika Srpska je neotkriveni dragulj lokacija za snimanje. Ima stratešku poziciju na Balkanu. Netaknuta je, neiskvarena i još uvijek nesnimljena. Njeni prirodni pejzaži oduzimaju dah. U njoj su vijekovi istorijske arhitekture. Nudi 30% povrata novca. Njena filmska industrija cvjeta. Iskreno, Republika Srpska je republika svega.

Republika dubokih, bujnih šuma i slikovitih planina, rijeka i jezera, livada i stijena, pećina i kanjona. Republika crkava, katedrala, džamija i manastira. Republika istorijskih spomenika i monumentalnog duha, nastalog kroz vijekove i još uvijek vidljivog u selima, tvrđavama i starim gradovima, od srednjovjekovnih uticaja, preko osmanskih i austrougarskih uticaja, pa sve do ostataka komunizma. To je republika koja može parirati bilo kojoj evropskoj lokaciji za snimanje, a po dosta nižoj cijeni. Republika je i kontinentalne klime u kojoj se svako godišnje doba doživljava u punom sjaju…  za uživanje i za snimanje, sa lokacijama koje su, skoro sve, dostupne za snimanje tokom cijele godine.

To je takođe republika filmske industrije u razvoju, koja je strastvena za razvijanje filmova. Producentske kuće, rentali za opremu, kvalifikovana, obrazovana i često dvojezična filmska radna snaga – sve dostupno i otvoreno za saradnju. I to je zaista saradnja. Šta daš, to ti se vraća.

U snimljenim scenama, u stvorenim vezama, jedinstvenim lokacijama… i u gotovini, jer Republika Srpska nudi 30% povrata na sve troškove produkcije koji ispunjavaju uslove. Sve ovo, zajedno sa bogatstvom i raznovrsnošću urbanih i ruralnih, arhitektonskih i prirodnih pejzaža čini Republiku Srpsku prelijepom, pristupačnom i veoma profitabilnom lokacijom za snimanje vašeg sljedećeg projekta.

Dakle, doletite ili se dovezite. Krenite sa radom u srcu Balkana. Snimite ono što želite. Snimite ono što vam treba. Upravo ovdje, u Republici Srpskoj. Dobro došli i akcija!

Pogledajte naše fantastične lokacije

Audio-vizuelni centar Republike Srpske | Sva prava zadržana